• +3185 130 1935

Applicatiemanager – IJB Groep

Applicatiemanager – IJB Groep

Applicatiemanager – IJB Groep 600 450 L’Invitée

LEMMER IJB Groep is toonaangevend speler in de betonproductenmarkt en marktleider in Nederland in het leveren van prefab heipalen, funderingsbalken, betonmortel en andere betonproducten. Het bedrijf is dé totaalontzorger waar het gaat om funderingsconstructies en is daarmee een veelzijdige funderingsspecialist.

In 1948 startte van der Kamp B.V. te Zwolle een nevenvestiging voor de handel in zand en grind in de Noordoostpolder op het industrieterrein in Emmeloord. En zo is IJB Groep inmiddels ruim 70 jaar verder en op vele vlakken marktleider in haar branche geworden. Niet alleen door de producten maar vooral ook door de mensen die er werken. Want een succesvol product ontstaat uit gezond gedachtegoed.

Vanuit vier vestigingen in Lemmer, Emmeloord, Kampen en Lelystad werken er zo’n 300 medewerkers bij IJB Groep. Haar groeiende klantenkring bestaat uit vooraanstaande projectontwikkelaars, aannemers, heibedrijven, ingenieursbureaus, ontwikkelende bouwers en overheden. IJB Groep heeft oog voor omgeving en relaties en heeft een sterke klantenkring als fundering voor de toekomst.

IJB Groep innoveert voortdurend en handhaaft hierbij haar koploperspositie in de markt en blijft een bron van inspiratie voor haar relaties en medewerkers. Hierbij zijn betrouwbaarheid, kwaliteit en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap belangrijke kernwaarden. IJB Groep volgt de marktontwikkelingen en de ontwikkelingen in de wereld op de voet en heeft de focus volop op duurzaamheid en alle acties die daarmee verband houden zoals de processen te verduurzamen en het gebruik van grondstoffen en belasting van milieu te beperken. Nu al zorgt een lean bedrijfsvoering voor minder verspilling en is er aandacht voor grondstoffen en energie. Verder staat zorg voor goede, veilige en gezonde arbeidsomstandigheden hoog op de agenda. De missie en visie is gebaseerd op ‘duurzame daadkracht’.

In opdracht van IJB Groep zijn wij ter aanvulling van het IT-team op zoek naar een nieuwe collega in de uitdagende rol van Applicatiemanager.

Functieomschrijving

Als Applicatiemanager ben jij verantwoordelijk voor de optimalisatie en continuïteit van softwareapplicaties binnen de vier vestigingen van IJB Groep. Jij zorgt ervoor dat deze applicaties zo optimaal mogelijk aansluiten op de behoeften van de organisatie en bent daarmee de schakel tussen de business (de organisatie, afdelingen, softwaresystemen, gebruikers) en IT. Jij voegt waarde toe door jouw IT-kennis en kennis van bedrijfsprocessen.

Samen met het team bestaand uit vijf collega’s ben jij verantwoordelijk voor applicaties als JDE Edwards, MS Project, een intern ontwikkelde applicatie en Oracle BI. Jij draagt actief bij aan diverse verbeterprojecten, jij onderhoudt contact met leveranciers en neemt deel aan diverse interne overlegvormen en gebruikersgroepen. Jij inventariseert gebruikerswensen en identificeert mogelijkheden om met functionele gebruikers-oplossingen bij te dragen aan procesverbetering voor het verhogen van de efficiency, effectiviteit en verduurzaming van bedrijfsprocessen. Daarnaast vertaal en bespreek jij de functionele eisen en wensen van interne stakeholders naar functionele ontwerpen en inrichtingen.

Op proactieve wijze initieer en coördineer jij de samenwerking tussen de verschillende afdelingen over de ontwikkelingen op software/systeem-gebied en daarmee een optimaal gebruik van de bestaande IT/software systemen. Jij monitort goed functioneel gebruik van IT-systemen door het kennisniveau regelmatig te peilen en waar nodig te laten updaten. Verder adviseer jij in deze rol het management over de ontwikkelingen op IT-gebied en een optimaal gebruik van de bestaande IT-systemen, waarbij jij een eenduidige IT-beleid weet te creëren. In deze rol rapporteer jij aan de Group Controller.

 Ideaal kandidaatprofiel

  • Een afgeronde HBO Bachelor in de richting van ICT of Bedrijfskunde;
  • Minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring als ICT’er in een productie- en logistieke omgeving;
  • Kennis van ERP, in het bijzonder kennis van JDE Edwards als belangrijke pré;
  • Jij bent ambitieus, proactief ingesteld en hebt een sterk ontwikkelt analyserend vermogen;
  • Jij bent collegiaal, beschikt over teamspirit, bent bevlogen, communicatief, klantgericht en gedreven;
  • Gepassioneerd om nieuwe technologieën te ontdekken en in te zetten;
  • De ambitie om een rol te spelen bij digitalisering binnen de IJB Groep in het komende decennium.

Aanbod

IJB Groep biedt jou een afwisselende en veelzijdige fulltime functie met uitstekende ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden. Daarnaast krijg jij ruimte voor ideeën en eigen inbreng. Er heerst een prettige werksfeer in een professionele omgeving, een hechte samenwerking in een dynamische omgeving. Neem voor meer informatie over IJB Groep, de functie en de goede arbeidsvoorwaarden gerust contact met ons op.

Reageren
IJB Groep werkt voor de invulling van deze vacature exclusief samen met L’Invitée. Neem voor meer informatie over IJB Groep en de functie, procedurele vragen of het sturen van jouw sollicitatie neem dan gerust  contact op met Alida de Boer via alida@linvitee.eu of bel met 06-20908151.