• +3185 130 1935

Senior Geotechnisch Adviseur – IJB Groep (vervuld)

Senior Geotechnisch Adviseur – IJB Groep (vervuld)

Senior Geotechnisch Adviseur – IJB Groep (vervuld) 600 450 L’Invitée

LEMMER – IJB Groep is marktleider in Nederland in het leveren van prefab heipalen, funderingsbalken, betonmortel en andere betonproducten. Het bedrijf is dé totaalontzorger waar het gaat om funderingsconstructies en is een veelzijdige funderingsspecialist. Meer dan 50 jaar geschiedenis heeft doen bewijzen dat IJB Groep een begrip in de branche is. Sinds de oprichting heeft IJB Groep met een innoverend product en vooruitziende blik een stevige groei doorgemaakt.

Alle facetten, van ontwerp tot en met realisatie, zijn gebundeld binnen één uniek bedrijf. De IJB Groep combineert kennis en vakmanschap op het gebied van geotechniek, productie en uitvoering. De IJB Groep is opgebouwd uit zes werkmaatschappen en deze vullen elkaar op een unieke wijze aan.

IJB Groep heeft vestigingen in Lemmer, Emmeloord, Kampen en Lelystad en zo’n 300 medewerkers. Door voortdurende te innoveren, handhaaft IJB Groep haar koploperspositie in de markt en blijft ze een bron van inspiratie voor haar relaties en medewerkers. Hierbij zijn betrouwbaarheid, kwaliteit en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap belangrijke kernwaarden.

De groeiende klantenkring bestaat uit vooraanstaande projectontwikkelaars, aannemers, heibedrijven, ingenieursbureaus, ontwikkelende bouwers en overheden. IJB Groep heeft oog voor omgeving en relaties en heeft een sterke klantenkring als fundering voor de toekomst.

Bij IJB Groep staat MVO hoog aangeschreven. Dit betekent dat IJB Groep haar verantwoordelijkheid neemt voor haar medewerkers, de samenleving en circulair bouwen. Een belangrijk thema binnen MVO is duurzaamheid. De IJB Groep wil actief bijdragen aan duurzame ontwikkelingen met oog voor People, Planet en Profit.

Het streven is de bedrijfsprocessen verder te verduurzamen en het gebruik van grondstoffen en belasting van milieu te beperken. Nu al zorgt een lean bedrijfsvoering voor minder verspilling. Ook is er aandacht voor grondstoffen en energie. Verder staat zorg voor goede, veilige en gezonde arbeidsomstandigheden hoog op de agenda. Met deze visie inspireert IJB Groep zowel haar klanten als de gehele bedrijfstak.

IJB Geotechniek richt zich op het maken van sonderingen en advisering rond de bodemgesteldheid. De IJB Groep beschikt over jarenlange onderzoekservaring door het hele land en is daardoor een gedegen partner voor bodemonderzoek. Ter uitbreiding van het team Geotechniek (30 fte) zijn wij in opdracht van IJB Groep op zoek naar een senior collega.

Functieomschrijving

De functie van Senior Geotechnisch Adviseur betreft een rol op een groeiende afdeling waar een basis staat als vertrekpunt en vanaf hier verder uitgebouwd kan worden. Jij ziet dit als een uitdaging. Het betreft een afwisselende functie in een stimulerende werkomgeving waar sprake is van korte lijnen en bevlogen collega’s. De werkzaamheden worden verricht vanuit de verschillende locaties en daarnaast is er de mogelijkheid om vanuit huis te werken.

In jouw rol werk jij o.a. aan bodemprojecten en funderingsconstructies. Jij houdt je bezig met geotechnische advisering. Zo adviseer jij over geotechnische ontwerpen en maakt berekeningen. Jij stelt zelfstandig adviezen op met onderliggende berekeningen en interpretaties.

Met jouw kennis en ervaring kun jij specialistisch advies uitbrengen over de invloed van een te bouwen werk op de grond en de omliggende omgeving. Zoals bijvoorbeeld het uitrekenen van paaldraagvermogens, het geven van bemalingsadviezen en het uitgraven van bouwputten. Daarnaast is er behoefte aan het kunnen maken van specialistische berekeningen, buiten de huidige scope van heiwerkzaamheden, maar ook met het oog op andere werkvelden zoals aardbevingsbestendig gebied, damwanden, bronbemalingen. Dit om zo bredere adviezen te kunnen geven.

Naast jouw inhoudelijke rol coördineer jij de afdeling (5 fte) van adviseurs en als mentor neem jij de mensen mee in jouw kennis over geotechniek. Jij controleert waar nodig de berekeningen en jij onderhoudt de programmatuur ten aanzien van NEN-normen. De sfeer in het team is informeel en er wordt met veel enthousiasme gewerkt. Jij weet jouw collega’s en de afdeling naar een hoger plan te tillen, te motiveren en verder te professionaliseren.

Kandidaat profiel

  • Een afgeronde HBO/WO opleiding in de richting Civiele techniek of Geotechniek;
  • Bij voorkeur een afgeronde opleiding CFG1;
  • Minimaal 10 jaar werkervaring in specialistisch advieswerk;
  • Kennis van geotechnische software;
  • Een actief en warm netwerk;
  • Klantgericht, sociaal en communicatief vaardig;
  • Leidinggevende vaardigheden en ambities;
  • Teamspeler, enthousiasmerend, innovatief;
  • Vakmanschap, zelf startend en omgevings- en organisatiesensitief.

Aanbod

IJB Groep biedt jou een afwisselende en veelzijdige functie met bijbehorende verantwoordelijkheden met ruimte voor ontwikkeling, groei en specialisatie. Er heerst een prettige werksfeer in een professioneel en groeiend bedrijf met goede arbeidsvoorwaarden, afwisselende werkzaamheden met waardering voor ideeën en eigen inbreng. IJB Groep vindt het belangrijk dat jij gezond, veilig en prettig jouw werk kunt doen. Dat betekent dat er wordt omgekeken naar elkaar en dat jij de kans krijg jou zelf te ontwikkelen via de IJB Academie. Verder vinden ze het belangrijk om jouw meningen, ervaringen en ideeën te horen. Daarnaast wordt er van jou verwacht dat jij jou collegiaal opstelt en dat jij meewerkt aan de ambitie om goed voor de omgeving en het milieu te zorgen. Salariëring is overeenkomstig met de zwaarte van de functie. Neem voor meer informatie over IJB Groep, de functie en de goede arbeidsvoorwaarden gerust contact met ons op.

Reageren
IJB Groep werkt voor de invulling van deze vacature exclusief samen met L’Invitée. Neem voor meer informatie inzake de functie, procedurele vragen of het sturen van jouw sollicitatie contact op met Alida de Boer via alida@linvitee.eu of bel gerust met 06-20908151.

WhatsApp chat