• +3185 130 1935

HR Manager – A.P. van den Berg (vervuld)

HR Manager – A.P. van den Berg (vervuld)

HR Manager – A.P. van den Berg (vervuld) 600 450 L’Invitée

HEERENVEEN – Al bijna 55 jaar ontwikkelt en fabriceert A.P. van den Berg hoogwaardige apparatuur en instrumenten, die wereldwijd worden geleverd aan klanten actief in de uitvoering van on- en offshore bodemonderzoek. In de geleverde systemen staat de oer-Hollandse sondeertechnologie ofwel Cone Penetration Testing (CPT) centraal. Het sterk innovatieve karakter en multidisciplinaire vermogen heeft A.P. van den Berg veel technologisch aanzien en de marktleidende positie opgeleverd. Niet voor niets was het bedrijf finalist in de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2022.

Arie Pieter van den Berg is de grondlegger en naamgever van het bedrijf. Eind jaren 60 gaf hij een vaste baan op om zijn ingenieursbureau in Heerenveen te beginnen. Inmiddels is dit uitgegroeid tot het huidige toonaangevende maakbedrijf met zo’n 55 medewerkers. A.P. van den Berg is overigens nog steeds volledig in handen van de familie van den Berg, maar op dit moment zonder directe betrokkenheid bij de dagelijkse operaties.

Het streven van A.P. van den Berg is om wereldwijd marktleider te blijven als leverancier van hoogwaardige sondeerapparatuur voor on- en offshore bodemonderzoek. Er wordt daarom veel energie in innovatie en nieuwe ontwikkelingen gestoken. Personeel met hoge deskundigheid en expertise zijn hierbij van levensbelang. Daarnaast krijgt A.P. van den Berg de ondersteuning van een wereldwijd netwerk van partners in verkoop en service en een wereldwijd kennisnetwerk van onder meer universiteiten en kennisinstituten. Om de groei en huidige marktpositie kracht bij te zetten is A.P. van den Berg een nieuwbouwproject gestart. Medio 2023 vindt de verhuizing plaats naar een geheel nieuw en modern onderkomen in Heerenveen-Oost (IBF-terrein).

A.P. van den Berg is er uiteindelijk op gericht om klanten toegevoegde waarde te bieden, zodat de kwaliteit van hun werkzaamheden wordt geoptimaliseerd en hiermee een bijdrage wordt geleverd aan een veilige en betrouwbare (gebouwde) omgeving.

Het kapitaal van de organisatie zijn de mensen en daar wordt goed voor gezorgd. Er wordt veel waarde gehecht aan het vormen en uitvoeren van het HR-beleid.

In opdracht van A.P. van den Berg zijn wij op zoek naar een zelfstandige en gedreven HR Manager voor 40 uur per week waarbij 32 uur bespreekbaar is.

Functieomschrijving

Als HR Manager ben jij verantwoordelijk voor alle HR-facetten op operationeel en administratief vlak binnen de organisatie en trek jij zelfstandig de kar op het gebied van HR. In jouw functie maak jij deel uit van het MT en adviseer en ondersteun jij de directie en jouw MT-collega’s proactief bij ontwikkeling, implementatie en uitvoering van het personeelsbeleid en onderhoud jij documenten en procedures.

Jij bent verantwoordelijk voor de personeels-en salarisadministratie, pensioenadministratie en buitenlandreizen. Jij bent de spil bij werving en selectie van nieuwe medewerkers en stagiaires. Daarnaast adviseer jij de directie en het MT over thema’s als verzuimpreventie, veiligheidsaspecten (borging KAM systeem), gezond werken, vitaliteit en begeleid jij verzuimtrajecten. Jij organiseert de jaarlijkse cyclus van beoordelings- en functioneringsgesprekken, stelt de jaarlijkse opleidingsplannen op en legt de opvolging en trainingen daarvan vast.

Het betreft een uitdagende rol met een combinatie van denken én doen waarbij jij initiatief toont en goed overzicht kunt bewaren over de veelheid van activiteiten. Het is van belang dat jij hierbij buiten de grenzen van jouw eigen vakgebied kunt meedenken.

Kandidaat profiel

 Als HR Manager breng jij mee;

  • Jij bezit het diploma van een afgeronde HBO-opleiding in de richting HRM/Personeel & Arbeid/Bedrijfskunde;
  • Jij hebt zo’n 5 jaar werkervaring in een HR-rol, ervaring in een technische omgeving is een pré;
  • Jij bent uitvoerend sterk en gewend om met deadlines te werken;
  • Jij denkt graag mee in de vorming van strategie, beleid en werkprocessen en schakelt met gemak tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau;
  • Jij hebt kennis van HR-instrumenten zoals o.a. personeels- en salarisadministratie, cao’s, wet- en regelgeving en (arbeids-) contracten;
  • Jij bent communicatief vaardig, initiatiefrijk en hebt een hoge mate van zelfstandigheid met een hands-on en can-do mentaliteit;
  • Jouw werkstijl is geordend, accuraat, zorgvuldig en netjes;
  • Jij bent omgevingssensitief, organisatiebewust en bezit overtuigingskracht.

Aanbod

A.P. van den Berg is een innovatief en technisch gedreven familiebedrijf en biedt jou een functie in een multidisciplinair team van enthousiaste, kundige en gedreven professionals. Jij komt te werken in een bedrijfscultuur welke zich kenmerkt door trots, respect voor elkaar, samenwerking en blijven leren en ontwikkelen. Jij ontvangt een marktconform salaris, passend bij jouw ervaring en opleidingsniveau, een jaarlijkse winstuitkering, een flexibele werktijdenregeling en bij fulltime 13 extra vrije dagen per jaar. Daarnaast wordt er bij A.P. van den Berg flink geïnvesteerd in opleidingen en trainingen. Successen worden gevierd en daarnaast worden er met regelmaat activiteiten georganiseerd.

Reageren
A.P. van den Berg werkt voor de invulling van deze vacature exclusief samen met L’Invitée. Neem voor meer informatie over A.P. van den Berg en de functie, procedurele vragen of het sturen van jouw sollicitatie contact op met Alida de Boer via alida@linvitee.eu of bel met 06-20908151.

WhatsApp chat