• +3185 130 1935

Hoofd Verkoop – A.P. van den Berg (vervuld)

Hoofd Verkoop – A.P. van den Berg (vervuld)

Hoofd Verkoop – A.P. van den Berg (vervuld) 600 450 L’Invitée

HEERENVEEN – Al bijna 55 jaar ontwikkelt en fabriceert A.P. van den Berg hoogwaardige apparatuur en instrumenten, die wereldwijd worden geleverd aan klanten actief in de uitvoering van on- en offshore bodemonderzoek. In de geleverde systemen staat de oer-Hollandse sondeertechnologie ofwel Cone Penetration Testing (CPT) centraal. Het sterk innovatieve karakter en multidisciplinaire vermogen heeft A.P. van den Berg veel technologisch aanzien en de marktleidende positie opgeleverd. Niet voor niets was het bedrijf finalist in de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2022.

Arie Pieter van den Berg is de grondlegger en naamgever van het bedrijf. Eind jaren 60 gaf hij een vaste baan op om zijn ingenieursbureau in Heerenveen te beginnen. Inmiddels is dit uitgegroeid tot het huidige toonaangevende maakbedrijf met zo’n 55 medewerkers. A.P. van den Berg is overigens nog steeds volledig in handen van de familie van den Berg, maar op dit moment zonder directe betrokkenheid bij de dagelijkse operaties.

Het streven van A.P. van den Berg is om wereldwijd marktleider te blijven als leverancier van hoogwaardige sondeerapparatuur voor on- en offshore bodemonderzoek. Er wordt daarom veel energie in innovatie en nieuwe ontwikkelingen gestoken. Personeel met hoge deskundigheid en expertise zijn hierbij van levensbelang. Daarnaast krijgt A.P. van den Berg de ondersteuning van een wereldwijd netwerk van partners in verkoop en service en een wereldwijd kennisnetwerk van onder meer universiteiten en kennisinstituten. Om de groei en huidige marktpositie kracht bij te zetten is A.P. van den Berg een nieuwbouwproject gestart. Medio 2023 vindt de verhuizing plaats naar een geheel nieuw en modern onderkomen in Heerenveen-Oost (IBF-terrein).

A.P. van den Berg is er uiteindelijk op gericht om klanten toegevoegde waarde te bieden, zodat de kwaliteit van hun werkzaamheden wordt geoptimaliseerd en hiermee een bijdrage wordt geleverd aan een veilige en betrouwbare (gebouwde) omgeving.

Voor het landsonderen bestaat de wereldwijde markt uit individuele regio’s of landen met elk hun eigen set aan geotechnische gebruiken en richtlijnen en manier van zakendoen. Klanten variëren van eenmanszaken tot grotere internationaal opererende bedrijven en van uitvoerende sondeerspecialisten tot bouwbedrijven en ingenieursbureaus. In de voor hun belangrijke verkoopgebieden worden ze hierbij ondersteund door lokale partners .

In de offshore markt heeft A.P. van den Berg te maken met mondiale spelers en onderhoudt men hoofdzakelijk zelf de contacten. Haar klanten zijn doorgaans grotere, veeleisende en kapitaalintensieve bedrijven, die vandaag met het schip in de Noordzee kunnen liggen, maar de volgende maand in de VS of Taiwan.

De afdeling Verkoop loopt voorop in de dagelijkse contacten met potentiële en bestaande klanten en verkooppartners. Het verkrijgen van opdrachten van nieuwe sondeersystemen, maar ook relatiebehoud en aftersales met spares & consumables zijn belangrijk en het hoofddoel.

In opdracht van A.P. van den Berg zijn wij op zoek naar een resultaatgerichte en vernieuwende Hoofd Verkoop voor 40 uur per week.

Functieomschrijving

In de rol van Hoofd Verkoop geef jij leiding aan de afdeling Verkoop, bestaande uit twee Sales Engineers en een Servicecoördinator en zorg jij samen met het team voor het behalen van de verkoopdoelstellingen. In deze functie ben jij onderdeel van het MT en rapporteer jij aan de Algemeen Directeur.

Jij draagt zorg voor de ontwikkeling en uitvoering van het verkoop- en servicebeleid en de verkoop- en omzetplannen. Jij geeft op de afdeling uitvoering aan het personeels- en debiteurenbeleid. Daarnaast pak jij een uitvoerende of ondersteunende rol in het managen van de grotere en/of meer complexe accounts. Jij beoordeelt en ziet toe op de contractuele en commerciële kwaliteit van uitgaande offertes en opdrachten.

Binnen het Verkoopteam ben jij het aanspreekpunt voor marketing en communicatie. Zo verzorg jij verkoop- en marktanalyses en monitor jij trends en ontwikkelingen en draag jij bij aan de interne- en externe communicatie. Je zult met enige regelmaat (internationaal) moeten reizen voor klantenbezoek of voor deelname aan beurzen en congressen. Ook sta jij de Algemeen Directeur bij in business development. Tenslotte, en zeker niet onbelangrijk, ben jij samen met je MT-collega’s verantwoordelijk voor de samenhang met en tussen de verschillende afdelingen, werkprocessen en functies. Dat betekent dat je zorg draagt voor een tijdige en gedegen afstemming op zaken die Verkoop raken op het gebied van Engineering, Productie, Financiën en HR . Het is van belang dat jij hierbij buiten de grenzen van jouw eigen vakgebied kunt meedenken.

Jij inspireert, coacht en motiveert jouw collega’s en weet het beste uit het team naar boven te halen en zorgt voor een effectieve samenwerking onderling en met collega’s van andere afdelingen. 

Kandidaat profiel

Als Hoofd Verkoop breng jij mee;

  • Je bezit het diploma van een afgeronde HBO-opleiding in een commerciële of technische richting;
  • Jij hebt minimaal 10 jaar relevante werkervaring in een internationale technische omgeving waarvan 2 jaar in een managerial, projectmanagement of contractmanagement rol; ervaring met kapitaalgoederen is een pré;
  • Jij hebt specifieke kennis van en ervaring met wet, – en regelgeving op exportgebied en met contractmanagement;
  • Jij denkt graag mee in de vorming van strategie, beleid en werkprocessen en schakelt met gemak tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau;
  • Jij bent analytisch, oplossingsgericht en commercieel zeer gedreven;
  • Jij bent communicatief en sociaal uiterst vaardig, een teamplayer met leidinggevende capaciteiten;
  • Jij bezit overtuigingskracht en durft besluiten te nemen, maar bent daarbij wel omgevingssensitief en organisatiebewust;
  • Jij beheerst Nederlands en Engels vloeiend in woord en geschrift.

Aanbod

A.P. van den Berg is een innovatief en technisch gedreven familiebedrijf en biedt jou een functie in een multidisciplinair team van enthousiaste, kundige en gedreven professionals. Jij komt te werken in een bedrijfscultuur welke zich kenmerkt door trots, respect voor elkaar, samenwerking en blijven leren en ontwikkelen. Jij ontvangt een marktconform salaris, passend bij jouw ervaring en opleidingsniveau, een jaarlijkse winstuitkering, een flexibele werktijdenregeling en bij fulltime 13 extra vrije dagen per jaar. Daarnaast wordt er bij A.P. van den Berg flink geïnvesteerd in opleidingen en trainingen. Successen worden gevierd en daarnaast worden er met regelmaat activiteiten georganiseerd.

Reageren
A.P. van den Berg werkt voor de invulling van deze vacature exclusief samen met L’Invitée. Neem voor meer informatie over A.P. van den Berg en de functie, procedurele vragen of het sturen van jouw sollicitatie contact op met Alida de Boer via alida@linvitee.eu of bel met 06-20908151.

WhatsApp chat