• +3185 130 1935

F&B Manager – Landgoed Lauswolt

F&B Manager – Landgoed Lauswolt

F&B Manager – Landgoed Lauswolt 600 450 L'Invitee

Ware luxe zit niet in grote dingen. Ware luxe zit in kleine dingen. En in die kleine dingen is Landgoed Lauswolt heel groot.

Verscholen in de prachtige bossen van Beetsterzwaag ligt het best bewaarde geheim van Friesland: het iconische vijfsterrenhotel Landgoed Lauswolt. In een adembenemende omgeving zorgen zij ervoor dat het haar gasten geen moment aan iets ontbreekt. Lauswolt heeft maar één doel: de meest unieke en onvergetelijke ervaring bieden.

Vanzelfsprekend beschikt het hotel over de faciliteiten die jij mag verwachten van een vijfsterrenhotel. De Health & Spa en de naastgelegen 18 holes golfbaan van Golf & Countryclub Lauswolt bieden alle mogelijkheden voor ontspanning.

Culinair is het uitstekend vertoeven op Landgoed Lauswolt. In het restaurant ‘De Heeren van Harinxma’, bekroond met een Michelinster, wordt de passie voor details pas echt merkbaar. En dat geldt zowel voor lunch en diner, als het ontbijt. Ook de Bistro Nijeholt is door Michelin bekroond met een Bib Gourmand.

Het echte geheim van Lauswolt zit in de mensen die er werken. Zij vormen de ziel van het hotel. Stuk voor stuk begrijpen zij dat ware luxe niet in een hotelkamer, foyer of restaurant zit. Ware luxe kan je niet zien. Ware luxe kan je alleen voelen. Topkwaliteit is het allerbelangrijkste en de voornaamste focus ligt op de leisure markt. Daarnaast richt Lauswolt zich op de decisionmakers.

Ter uitbreiding en versterking van het MT zijn wij in opdracht van Landgoed Lauswolt op zoek naar een F&B Manager.

Functieomschrijving

Als F&B Manager bij Landgoed Lauswolt ben jij verantwoordelijk voor restaurant de ‘De Heeren van Harinxma’ en de ‘Bistro Nijeholt’. Jij levert een uitmuntende service en weet een geweldige werkomgeving voor jouw teamleden te creëren waar jij het beste uit iedereen weet te halen. Jij bent verantwoordelijk voor de inkoop, bereiding en bediening/verkoop van food & beverage binnen Lauswolt. Jij leidt via de afdelingschefs de afdeling keuken, bediening, bar, banqueting en roomservice. Jij bent verantwoordelijk voor de realisatie van kwalitatieve en kwantitatieve doelstellingen aangaande de eigen afdelingen en aan de hand van het jaarplan en budget. Jij bent een gepassioneerde gastheer of gastvrouw pur sang en je bent bereid om mee te groeien met Lauswolt. Jij bouwt voort op de ziel van het bedrijf en met respect voor de historie.

Jij bent het aanspreekpunt voor de gasten en medewerkers. Jij bent persoonlijk, discreet en weet de statuur en grandeur van Lauswolt hoog te houden. Jouw belangrijkste taak is het aansturen van het team (40-50 fulltime en parttime collega’s). Jij geeft daarbij richting en bepaalt de kaders en jij zorgt daarnaast voor de waarborging van de gezamenlijk gestelde richtlijnen (SOP’s als de etiquette en huisregels), o.a. de roostering en functioneringsgesprekken. Jij bent administratief goed onderlegd.

Operationeel ben jij vanzelfsprekend bevlogen en taakvolwassen. Je werkt dan ook actief mee op de werkvloer. Jij staat garant voor een warm onthaal en een onberispelijke service voor de gasten van Lauswolt. Als onderdeel van het management team wordt er van jou verwacht dat jij een actieve bijdrage levert in het meedenken over de strategie en verdere ontwikkeling van Lauswolt.

Kandidaat profiel

 • Jij hebt een middelbare of hogere Hotelschool achtergrond;
 • Jij hebt ruime ervaring, zo’n 10 jaar, binnen een vijfsterren hotel omgeving (of bijvoorbeeld op een golfresort) in een rol als Maître of Restaurantmanager;
 • Jij beschikt over uitstekende wijn en spijs kennis en je bent bekend met topgastronomie. Je kent het belang van het goed adviseren van gasten;
 • Jij hebt de ‘can do’ mentaliteit en jij treedt hoffelijk, voorkomend en welgemanierd op naar gasten, collega’s, stakeholders en externen;
 • Als leider beschik jij over het vermogen effectief en daadkrachtig richting en sturing te geven aan een groep/team, beslissingen neem jij vlot en weloverwogen;
 • Jij beschikt over een hoge mate van ondernemerschap, jij signaleert proactief kansen in de markt en het werkveld; voor zowel de bestaande als nieuwe producten en diensten;
 • Jij hebt een hoge mate van bereidheid om je in te zetten en jij bent er trots op om voor het merk Lauswolt te mogen werken;
 • Jij streeft een hoog niveau van kwaliteit na en hebt een kritisch oog voor detail;
 • Jij krijgt zaken voor elkaar door het opbouwen van goede relaties doordat je een goed inzicht hebt in de verschillende stakeholders;
 • Jij bent omgevingssensitief en luistert aandachtig, jij motiveert anderen en deelt kennis en ervaring met collega’s. Jij hebt de juiste people skills;
 • Je hebt een bepaalde mate van vasthoudendheid en bent zeer gedisciplineerd;
 • Je houdt het belang van de organisatie scherp in het oog;
 • Je hebt een passie voor de luxe hotellerie;
 • Jij communiceert doeltreffend (mondeling en schriftelijk) en schakelt met gemak tussen de verschillende niveaus van de stakeholders;
 • Jij bent financieel sterk onderlegd;
 • Jij spreekt jouw talen vloeiend.

Aanbod

Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Landgoed Lauswolt biedt jou een unieke positie bij een iconisch vijfsterren hotel. Jij gaat werken binnen een dynamische omgeving waar jij je welkom voelt en jezelf kunt zijn. Voor deze positie is Lauswolt op zoek naar serieuze en ervaren kandidaten met het oog op de lange termijn. Jij ontvangt een marktconform salaris, mogelijkheden om jou verder te ontwikkelen en jij eet met een korting bij restaurants van Alliance. Neem voor meer informatie over de voorwaarden gerust contact op met ons.

Reageren
Landgoed Lauswolt werkt voor de invulling van deze vacature exclusief samen met L’INVITÉE. Neem voor meer informatie inzake de functie en procedurele vragen contact op met Alida de Boer via alida@linvitee.eu of bel met 06-20908151.

WhatsApp chat