• +3185 130 1935

Project Manager – Balco (vervuld)

Project Manager – Balco (vervuld)

Project Manager – Balco (vervuld) 600 450 L’Invitée

UTRECHT – Balco is marktleider in Europa binnen de balkonbranche en levert hoogwaardige prefab balkonsystemen van elegante Zweedse industriële kwaliteit. Het hoofdkantoor en de productie bevinden zich in de Zweedse stad Växjö, met dochterbedrijven in Noorwegen, Denemarken, Finland, Engeland, Duitsland, Polen en Nederland met zo’n 400 medewerkers globaal. Al meer dan 30 jaar is Balco een betrouwbare partner en sinds 2017 beursgenoteerd.

Balco ontwerpt, produceert, en monteert innovatieve balkonsystemen, balkonbeglazing en galerijbeglazing voor grootschalige renovatie – transformatie – en verduurzamingsprojecten. De opdrachtgevers zijn verenigingen van eigenaren (VvE’s), woningcorporaties, aannemingsbedrijven en vastgoedeigenaren.

In Scandinavië worden al jaren oplossingen met balkonbeglazing en klimaatgevels gebruikt. Inmiddels zien we dat in Nederland de Balco systemen steeds belangrijker worden als verduurzamingsmaatregelen voor gevels en balkons bij portiek- en galerijflats. De eerste Balco projecten in Nederland zijn inmiddels opgeleverd met een steeds groeiende order portefeuille. Balco is een ambitieus en ondernemend bedrijf met de sfeer van een gemoedelijk familiebedrijf.

Om de huidige positie verder te versterken zijn wij in opdracht van Balco ter aanvulling van het Nederlandse team (3 fte) op zoek naar een nieuwe collega in de rol van Project Manager.

Functieomschrijving

Als Project Manager realiseer jij de projecten voor de nieuwbouw, renovatie en transformatie markt. Jij begeleidt deze projecten vanaf de initiatieffase (voorbereidingsfase) tot en met de realisatie (uitvoeringsfase).

Jij zorgt samen met jouw collega’s voor een effectief en efficiënt voorbereidings- en bouwproces. Jij bent tijdens de uitvoering vooral op de bouwlocatie en onderhoudt contacten met de opdrachtgevers, betrokken toeleveranciers, onderaannemers en stakeholders. Binnen de contractvoorwaarden, besteks- en kwaliteitseisen, planning en werkbegroting bewaak jij dat het vastgestelde resultaat gehaald wordt. Jij weet jouw collega’s tijdig aan te haken voor een optimale samenwerking. Jij stuurt externe partijen aan en bent tijdig betrokken bij het begin van het proces en werkt daarvoor nauw samen met jouw collega’s Project Managers in andere EU landen.

Het betreft een autonome, zelfstandige, ondernemende en internationale rol. Een afwisselende baan met impact.

Jij bewaakt de voortgang van gemaakte kosten en inkomsten gedurende projectuitvoering en draagt zorgt voor een periodieke en betrouwbare financiële rapportage. Jij werkt samen met jouw collega’s van de afdeling design, engineering en productie in Zweden en Polen en jij hebt daarnaast veelvuldig contact met jouw andere collega’s in de andere landen waar Balco actief is, zoals Engeland en bijvoorbeeld Duitsland. Jij bent daarnaast ook bereidt en flexibel om met regelmaat naar het buitenland af te reizen om jouw collega’s te ontmoeten.

Jij krijgt veel vrijheid en vertrouwen om jouw werk zelfstandig te kunnen doen. Jij bent regisseur en spin in het web van projecten binnen en buiten de afdeling maar ook naar stakeholders buiten Balco. Er is veel kennis in huis waardoor jij snel aan informatie komt om jouw werk goed te kunnen doen. Commercieel ben jij sterk onderlegd en signaleer en benut jij kansen. Jij draagt verbeteringen aan die je tegenkomt tijdens de uitontwikkeling van een project en jij stimuleert jouw collega’s om optimalisaties aan te dragen.

Kandidaat profiel

Je bent ambitieus, ondernemend en een netwerker. Jij bent een stevige gesprekspartner met denk- en overtuigingskracht. Je weet goed het overzicht te bewaken. Vanzelfsprekend ben jij een collegiale verbinder die flexibel inspeelt op wijzigen. Verder beschik jij over:

  • MBO / HBO werk- en denkniveau; bijvoorbeeld in de richting bouwkunde, (technische) bedrijfskunde;
  • minimaal 5 jaar ervaring met het realiseren van nieuwbouw, renovatie, transformatie projecten;
  • ervaring op het gebied van balkons, balustrades, hekwerk en of gevelrenovaties is een pré;
  • een sterk analytisch vermogen;
  • financiële effectiviteit en rapportage skills;
  • een hoge mate van betrokkenheid en collegialiteit;
  • ondernemend, initiatiefrijk, besluitvaardig en een zelfstarter; je hebt een attitude die past bij een start-up/scale-up;
  • hands-on, pragmatisch, zelfverzekerd, tactvol en je hebt oog voor detail;
  • goede communicatieve vaardigheden en je beheerst de Engelse taal.

Aanbod

Balco biedt jou een uitdagende fulltime functie aan binnen een professionele en internationale organisatie met een sterke marktpositie in Europa en een enorme groeipotentie in Nederland vanuit Utrecht. Het betreft een zeer zelfstandige functie met veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief in een dynamische omgeving met hoogwaardige producten en systemen. Neem voor meer informatie over de uitstekende arbeidsvoorwaarden gerust contact met ons op. 

Reageren
Balco werkt voor de invulling van deze vacature exclusief samen met L’INVITÉE. Neem voor meer informatie inzake de functie en procedurele vragen contact op met Alida de Boer via alida@linvitee.eu.

WhatsApp chat