• +3185 130 1935

Area Sales Manager VvE – Balco (vervuld)

Area Sales Manager VvE – Balco (vervuld)

Area Sales Manager VvE – Balco (vervuld) 600 450 L’Invitée

UTRECHT – Balco is marktleider in Europa binnen de balkonbranche en levert hoogwaardige prefab balkonsystemen van elegante Zweedse industriële kwaliteit. Het hoofdkantoor en de productie bevinden zich in de Zweedse stad Växjö, met dochterbedrijven in Noorwegen, Denemarken, Finland, Engeland, Duitsland, Polen en Nederland met zo’n 400 medewerkers globaal. Al meer dan 30 jaar is Balco een betrouwbare partner en sinds 2017 beursgenoteerd.

Balco ontwerpt, produceert, en monteert innovatieve balkonsystemen, balkonbeglazing en galerijbeglazing voor grootschalige renovatie – transformatie – en verduurzamingsprojecten. De opdrachtgevers zijn verenigingen van eigenaren (VvE’s), woningcorporaties, aannemingsbedrijven en vastgoedeigenaren.

In Scandinavië worden al jaren oplossingen met balkonbeglazing en klimaatgevels gebruikt. Inmiddels zien we dat in Nederland de Balco systemen steeds belangrijker worden als verduurzamingsmaatregelen voor gevels en balkons bij portiek- en galerijflats. De eerste Balco projecten bij VvE’s in Nederland zijn inmiddels opgeleverd met een steeds groeiende order portefeuille.

Om de huidige positie binnen de VvE sector verder te versterken zijn wij in opdracht van Balco ter aanvulling van het Nederlandse team (3 fte) op zoek naar een nieuwe collega in de rol van Area Sales Manager voor VvE’s.

Functieomschrijving

Jij gaat jouw eigen netwerk in de wereld van de VvE’s en VvE-beheerders onderhouden en verder uitbouwen vanuit de vestiging in Utrecht. Jij legt contact met VvE’s, VvE beheerders, technisch beheerders en duurzaamheid adviseurs die betrokken zijn bij verduurzamingstrajcten bij VvE’s.

Jij ontwikkelt relaties en brengt Balco onder de aandacht bij deze doelgroepen. Hiervoor organiseer jij bijvoorbeeld bijeenkomsten en geef je presentaties op locatie waarbij jij adviseert en informeert over Balco oplossingen met als doel het aannemen van grootschalige verduurzamingprojecten. De lead time kent een gemiddelde van zo’n 6 tot 12 maanden. Wij zijn op zoek naar een collega die deze markt kent en de dynamiek binnen een VvE begrijpt.

Om een effectieve sales en marketing strategie te formuleren, positioneren en uit te voeren werk jij nauw samen met de algemeen directeur Nederland en de marketing afdeling in Zweden.

Daarnaast leg je maandelijks bezoeken af aan de Balco vestigingen in Scandinavië en heb jij nauw contact met jouw internationale collega’s.

Je benadert de markt van VvE’s pro actief en signaleert kansen voor het uitbreiden van de portfolio. Je volgt de ontwikkelingen binnen de sector nauwgezet op de voet en vergoot de zichtbaarheid van Balco om zo groei te genereren.

Kandidaat profiel

  • Je bent HBO of WO commercieel/technisch opgeleid;
  • Je neemt een netwerk mee in de vve sector en een hebt proven trackrecord in het acceleren van groei en ontwikkeling in sales;
  • Je bent commercieel sterk, je bent sociaal en je hebt een gunfactor;
  • Daarnaast beschik je over een hoge mate van ondernemerschap, betrokkenheid en collegialiteit;
  • Je hebt ervaring met maatwerk projecten;
  • Je bent ondernemend, initiatiefrijk, besluitvaardig en een zelfstarter; je hebt een attitude die past bij een start-up/scale-up;
  • Verder ben jij communicatief sterk en beheers je Engels op business niveau.

Aanbod

Balco biedt jou een uitdagende functie aan binnen een professionele en internationale organisatie met een sterke marktpositie in Europa en een enorme groeipotentie in Nederland. Het betreft een zeer zelfstandige functie met veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief in een dynamische omgeving met hoogwaardige producten en systemen. Neem voor meer informatie over de uitstekende arbeidsvoorwaarden gerust contact met ons op. 

Reageren
Balco werkt voor de invulling van deze vacature exclusief samen met L’INVITÉE. Neem voor meer informatie inzake de functie en procedurele vragen contact op met Alida de Boer via alida@linvitee.eu, 06-20908151.

WhatsApp chat