• +3185 130 1935

Business Development Manager – Balco (vervuld)

Business Development Manager – Balco (vervuld)

Business Development Manager – Balco (vervuld) 600 450 L’Invitée

UTRECHT – Balco is marktleider binnen de balkonbranche en ontwerpt, produceert, en monteert balkonbeglazing en balkonsystemen. De balkon- en galerij systemen van Balco worden gebruikt bij renovatie-, transformatie- en verduurzamingsprojecten. De opdrachtgevers zijn onder andere verenigingen van eigenaren, woningcorporaties, vastgoedeigenaren, architecten en aannemers. Het hoofdkantoor en de productie bevindt zich in de Zweedse stad Växjö, en er zijn dochterbedrijven in Noorwegen, Denemarken, Finland, Engeland, Duitsland, Polen en Nederland. Met een jaaromzet van ca. €100 miljoen is Balco sinds oktober 2017 beursgenoteerd op de Nasdaq beurs in Stockholm.

Balco wil haar marktpositie in Nederland verder uitbouwen en richt zich op transformatie- en renovatieprojecten voor aannemers, woningcorporaties en vastgoed eigenaren.

Om haar marktpositie in Nederland verder uit te bouwen en te versterken is L’Invitée in opdracht van Balco op zoek naar een Business Development Manager.

Functieomschrijving

Jij gaat jouw eigen netwerk in de renovatie- en transformatiemarkt onderhouden en verder uitbouwen door het bezoeken van aannemers en woningcorporaties vanuit de vestiging in Utrecht. Jij legt contact met de juiste opdrachtgevers en brengt Balco onder de aandacht van beslissing nemers. Daarbij ontwikkel jij relaties met architecten en keten partners. Jij adviseert opdrachtgevers over prefab balkonsystemen met het aannemen van grootschalige renovatie- en transformatieprojecten als doel.

Tevens werk jij nauw samen met de Algemeen Directeur Nederland en Marketing Afdeling Zweden om een effectieve marketing strategie te formuleren en uit te voeren. Je zult maandelijks bezoeken aan de Balco vestigingen in Scandinavië brengen.

Functie inhoud

 • Het proactief benaderen van de markt, het signaleren van kansen en het uitbreiden van de portfolio;
 • Het volgen van ontwikkelingen binnen de sector en het vergroten van de zichtbaarheid van Balco om zo meer sales te genereren;
 • Het ontwikkelen van nieuwe proposities i.s.m. de marketingafdeling.

Kandidaat profiel

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Een sterk commercieel gedreven persoonlijkheid;
 • Een uitstekende trackrecord in het accelereren van groei en ontwikkeling van sales in de bouw;
 • Een achtergrond die past bij een start-up/scale-up organisatie;
 • Een hoge mate van ondernemerschap, betrokkenheid en collegialiteit;
 • Ervaring met maatwerk projecten en een uitgebreid netwerk in de bouwwereld;
 • Ondernemend, initiatiefrijk en besluitvaardig;
 • Doelgericht, een team-player met flair;
 • Jij bent communicatief sterk in de talen Nederlands en Engels;
 • Jij hebt een landelijke oriëntatie.

Aanbod
Balco biedt jou een uitdagende functie binnen een professionele en internationale organisatie met een sterke marktpositie in Europa en een enorme groeipotentie in Nederland. Het betreft een functie met veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief in een dynamische omgeving met hoogwaardige producten en systemen. Neem voor meer informatie over de voorwaarden gerust contact op. 

Reageren
Balco werkt voor de invulling van deze vacature exclusief samen met L’Invitée. Neem voor meer informatie contact op met Alida de Boer via alida@linvitee.eu.

WhatsApp chat