• +3185 130 1935

Sales Manager – Megahout & Plaat (gesloten)

Sales Manager – Megahout & Plaat (gesloten)

Sales Manager – Megahout & Plaat (gesloten) 600 450 L’INVITÉE

DRACHTEN – Megahout & Plaat is een markt leidende organisatie en levert hoogwaardig vurenhout en plaatmateriaal aan de handel en de houtverwerkende industrie. Het vurenhout wordt geïmporteerd uit Scandinavië, Rusland, Estland en Letland. Vanuit de vestigingen in Drachten en Vroomshoop wordt dit bewerkt tot halffabricaten voor de houtverwerkende industrie en houttoepassingen voor dakenbouw, gevelbouw, tuinhuizen, handel, emballage en voor de agrarische sector.

Megahout & Plaat richt zich continu op nieuwe productiemethoden, logistiek en verpakken om zo een sterke fundering te leggen voor de toekomst van het bedrijf en haar afnemers. Het bedrijf kent een bovengemiddelde groei vanwege de sterke focus op de klantwens. Vanaf de oprichting is er flink geïnvesteerd in medewerkers en ultramoderne machines. In de loop der jaren is Megahout & Plaat uitgeroeid tot een toonaangevend houtverwerkend bedrijf en een betrouwbare partner voor haar afnemers.

In 2009 heeft Megahout & Plaat in Drachten een volledig nieuw houtverwerkend en logistiek centrum gerealiseerd. Daar is in 2017 de vestiging in Vroomshoop bijgekomen en daarmee de capaciteit sterk vergroot.

Megahout & Plaat staat voor het leveren van toegevoegde waarde. Het professionele en deskundige team van zo’n 40 medewerkers verwerkt dagelijks de meest uiteenlopende aanvragen van klanten.
Megahout & Plaat is marktleider in Nederland. Om deze positie verder uit te breiden wil men de komende jaren groei realiseren. Momenteel wordt de productiecapaciteit vingerlassen, het belangrijkste product, met 60% verhoogd. In januari 2020 is dit gereed en de groei en verkoop moet zich dan ook vooral hierop richten. Ter versterking van het bestaande salesteam zijn wij op zoek naar een nieuwe collega voor het rayon Zuid-Nederland.

Functieomschrijving

Als Sales Manager ben jij verantwoordelijk voor de verkoop in jouw aandachtsgebied, rayon Zuid -Nederland. Jij gaat actief aan de slag met het versterken en verbreden van de huidige klantrelaties en verbindt nieuwe klanten aan Megahout & Plaat.

Functieinhoud

• Uitvoeren van het strategische verkoopplan in de regio Zuid-Nederland;
• Het onderhouden en optimaliseren van contacten met bestaande relaties en het aangaan van nieuwe relaties ter uitbreiding van het klantenbestand. De basis van de activiteit is groei, zowel bij bestaande klanten als bij nieuwe klanten;
• Bezoeken van klanten, inventariseren van wensen en behoeften, bieden van oplossingen en vertaalslag maken naar het product;
• In samenwerking met de binnendienst zorgen voor een vlotte en correcte afhandeling.

Kandidaat profiel

• Een HBO werk- en denkniveau;
• Minimaal 10 jaar aantoonbare sales ervaring in een vergelijkbare omgeving;
• Netwerk in de bouw/houtverwerkende industrie;
• Eigenzinnig en assertief;
• Sterk klantgericht en een service mindset;
• Vlot, ondernemend en commerciële drive;
• Sterke persoonlijkheid, pragmatisch en resultaatgericht;
• Overtuigende communicatieve vaardigheden en analytisch onderlegt;
• Geeft de voorkeur aan een organisatie met een platte structuur.

Aanbod

Megahout & Plaat biedt jou een uitdagende functie binnen een mooi team in een ondernemend en groeiend bedrijf. Vanuit de organisatie is er voldoende ruimte en ondersteuning om je zelf verder te ontwikkelen. Er is een leertraject verbonden bij de start van de functie. Uitstekende arbeidsvoorwaarden. Salaris vanaf 60K en oplopend tot 80K exclusief emolumenten en leaseauto.

Reageren
Ben jij de kandidaat die wij zoeken voor deze functie? Neem dan contact op met L’Invitée, Alida de Boer, 085-1301935 en stuur je cv inclusief motivatie naar alida@linvitee.eu.

WhatsApp chat